Onze wijnen

Hieronder vindt u ons assortiment en onze wijnmakers.  Voor meer info over de wijnen kunt u op de gewenste fles klikken.

De prijs naast het product vermeld is per fles exclusief btw.  DE GROOTHANDELSPRIJZEN onderaan vermeld zijn per minimumafname van 6 flessen exclusief btw.

Onze wijndomeinen

Le Chai des Vignerons - WIJN

 

Dit wijndomein is gelegen in Zuid-Frankrijk, regio Languedoc-Roussilon en nog iets specifieker in Lézignan Corbières, Aude. Het huis werd opgericht in 1909, Door zijn lange geschiedenis is dit het eerste domein in de regio en het tweede domein in Frankrijk.

 

Het domein gaat al vele jaren mee De basis van hun succes hiervoor is vertrouwen en samenhorigheid. Deze waarden vormen dan ook de kern van hun identiteit. Toch getuigt hun lange bestaan van aanpassingsvermogen en expertise in het produceren van kwaliteitswijnen.

 

Hun assortiment bestaat uit verschillende wijnen, wit, rosé en rood. De wijnen combineren traditie met moderniteit tot een heerlijke wijn met een prachtige prijs/kwaliteit!

Berberana - cava

 

Ook dit domein gaat lang terug. Meer dan 145 jaar! In 1877 werd het domein opgericht in Ollauri, het hart van Rioja, gelegen in Noord-Spanje. Ondertussen hebben ze verschillende vestigingen.

 

De experts achter de wijnen zijn Victor Pascual en Antonio Olive,  beiden geboren in Spanje en ze zijn erg gepassioneerd en ervaren in het maken van wijnen. De kwaliteit is over de jaren enorm gegroeid, met behoud van authenticiteit.

 

Daarnaast zet Bodegas Berberana zich in voor het milieu en duurzaamheid. Ze gebruiken plantaardige en milieuvriendelijke producten voor de productie van hun wijnen, flessen met een beter gramgewicht, kartonnen dozen gemaakt van 100% gerecycled papier en ze zijn bezig met het vervangen van conventionele energie door 100% hernieuwbare energie.

 

MONISTROL

 

Monistrol maakt deel uit van de wijnhuizen van Marqués de la Concordia.

 

Al meer dan een eeuw maken ze ambachtelijk traditionele cava’s. Het domein is vernoemd naar de markies van Monistrol. Een edelman uit de 14e eeuw. In de vroege middeleeuwen was het domein een klooster, die werd omgebouwd tot een modern wijnhuis.

 

Een wijnhuis waar de heerlijke cava’s en stille wijnen produceren aan een zeer goede prijs – kwaliteit.

 

ABBAZIA DI SAN GAUDENZIO

 

 

Het wijnhuis is ontstaan binnen het Langhe-gebied in de wijnregio Piemonte, in het nootdwesten van Italië en heeft z’n eerste druiven aangeplant in 1948. Ondertussen hebben ze reeds wijngaarden in verschillende wijnregio's in Italië.

 

Geleidelijk aan werd het domein steeds groter en groter, maar toch met een familiale sfeer en oog op kwaliteit. Het is een familiebedrijf die reeds generatie op generatie opgevolgd wordt.

 

De overgang van generatie gebeurde telkens met diepgaande technologische vernieuwing en onderzoek naar productkwaliteit, om zo een prachtige wijn te bekomen.

 

 

Baron-Fuenté - CHAMPAGNE

 

Dit domein is gelegen in het Noord-Oosten van Frankrijk, de Champagnestreek, Vallée de la Marne. Het koppel Gabriel Baron & Dolorès Fuenté maakten hun eerste wijn in 1967. Passie en durf waren hun kernwaarden. Dit hebben ze ook overgedragen aan hun 2 kinderen die nu aan het roer staan. 

 

Sinds de jaren 2000 zijn ze volop bezig met het innoveren van het vinificatieproces om de Champagnes te perfectioneren. Hiervoor hebben ze de productiefaciliteiten gemoderniseerd en geoptimaliseerd met als resultaat verbetering van de kwaliteit, technologie en werkomstandigheden. Zo werden o.a. de kelders, vatenkamers en etikettering vernieuwd.

 

Voor Baron-Fuenté is biologische druiven telen een proactieve en doordachte beslissing. Hun filosofie is ethisch onderbouwd en weerspiegelt ook de positieve en coherente kijk op het champagnehuis, het terroir, het milieu en de toekomst van de kinderen.

 

Ze evalueren zichzelf elke dag en trachten elk jaar het beste van zichzelf te geven.

DACASTELLO

 

De afgelopen 20 jaar heeft dit domein de Italiaanse markt verrijkt met een enorm gamma aan wijnen met inheemse druiven en een lokaal karakter.

 

De wijngaarden liggen verspreid over heel Italië. Ze werken met verschillende labels binnen hun organisatie, waardoor elke wijnstijl ondersteund wordt door experten binnen hun specialisme. Ze werken met een hecht, dynamisch team voortdurend aan evolutie binnen het bedrijf, met aandacht voor de behoeften van de consument en de steeds veranderende markt.

 

Ze werken met de nieuwste technologieën, gecombineerd met ambacht om zo hun producten zo puur en kwalitatief mogelijk te maken.

 

vEGA - REINA

 

Vega Reina is eveneens onderdeel ven het wijnhuis Marqués de la Concordia. De wijngaarden zijn gelegen in Rueda, Noord-Spanje, aan de oevers van de rivieren Duera en Adaja.

 

Het landgoed bestaat uit meer dan 100 hectare, in een gebied met een puur continentaal klimaat. Ideale condities voor het telen van de Verdejo.

 

Het oogsten wordt 's nachts handmatig uitgevoerd om hoge temperaturen te voorkomen, waardoor oxidatie, aromaverlies en ongewenste maceratie tot een minimum worden beperkt. Op die manier worden prachtige wijnen bekomen.

 

sandhills

 

 

Het wijndomein is gelegen in Marlborough, het noordoosten van het zuidelijke eiland en de hoofdstad van Sauvignon Blanc in Nieuw-Zeeland.

 

Het koele klimaat en het lange groeiseizoen van Marlborough zorgen ervoor dat de Sauvignon Blanc levendige, pure fruitsmaken krijgt.

 

Het wijnhuis is een klein familiebedrijf, waar menselijke relaties de basis vormen. Het gehele proces wordt van A tot Z kort opgevolgd en zorgt voor een heerlijk eindresultaat in de fles.

 

DIVIN

 

Dit familiebedrijf is gesitueerd in de Loire, het noordwesten van Frankrijk en behoort tot de groep ‘Les Vignobles Villebois’.

 

Ze werken heel nauw samen met een team van oenologen en wijnmakers om een lekkere fruitige wijn te stand te brengen en vervolgens de alcohol hieruit te extraheren. Dit gebeurt onder zorgvuldige condities, zodat alle aroma’s in de wijn behouden blijven.

 

Dit ambitieuze project is het resultaat van maanden van onderzoek en innovatie, waarbij ambachtelijke wijnbereidingstechnieken worden gecombineerd met moderne de-alcoholisatiemethoden.

 

Het domein is pionier op vlak van alcoholvrije wijnen. Zo kan iedereen genieten van een glaasje wijn.